Varen ble lagt i handlekurven din!

Til betaling Fortsett å handle

Baby mat Oppskrifter

Baby mat

Har du en baby i hus som har begynt å spis fast føde?

 

Her kommer noen tips om hva slags mat du kan lage og gi til babyen din.

 

Til og begynne med kan det være lurt og begynne med:

  • Søtpotet. Den er søt på smak, og lett og like. Full av antioksidanter, kostfiber og betakaroten.
  • Potet. Mild og god konsistens. Super å starte med som smaksprøvemat.
  • Patinakk. Søt og nøtteaktiv smak, og rik på Cvitamin og fiber.
  • Banan, søt på smak. Karbohydrater samt god kilde til fiber, vitaminer og mineraler, Og veldig lettvindt å ha med seg i vesken.

 

Rotgrønnsakspure er fint å begynne med til de aller minste.

 

Velg en av rotgrønnsaken beskrevet over, kan også blandes.

Vask og skrell grønnsaken. Kutt opp i like store deler.

Legg de i en kjele og dekk til med vann. Kok på medium styrke til bitene blir møre, kjenn med en gaffel.

Mos grønnsaksbitene til en jevn pure i en mikser, tilsett noe av kokevannet og noen dråper av en god kaldpresset olje. Du kan godt ha i noen urter som feks basilikum eller koriander for å gi babyen din mer smak etterhvert.

Dispenseren SquEasy gjør mating av grønnsakspureer lettvindt, spesielt om man er ute på tur. Fåes kjøpt http://www.gfbaby.no/products/httpgfbabymystore4noproductssqueasy

 

Velbekommen!

Lett som en plett - søtpotetomelett!

Minsten elsker søtpotet, og jeg tror faktisk søtpotetmos var det aller første han fikk servert når han skulle begynne med fast føde. Jeg har sett at det ofte blir igjen litt kokt søtpotet eller andre grønnsaker når vi koker middag til minsten. Ikke kast dette.

Her om dagen lagde jeg omelett med søtpotetrester, og lillemann elsket det!

Omeletten stekes i smør uten at den blir altfor mye stekt. Så er det bare å skjære opp i strimler som er perfekte for en liten barnehånd å gripe tak i. Perfekt for å trene opp finmotorikken på. Det var så gøy å se han spise selv og omeletten den gikk ned på høykant!

Du trenger:

Ca. 40 g kokt søtpotet, gjerne økologisk

1 økologisk egg

1 ss økologisk melk

Smør til steking

 

1. Mos den kokte søtpoteten med en gaffel, og pisk inn egg og melk til en jevn røre.

2. Smelt smør i en stekepanne og hell i røren.

3. Stek på begge sider til omeletten er ferdig. Avkjøl og server i biter.

 

Tips: Som nevnt går det fint å bruke andre grønnsaker i denne oppskriften. Ta gjerne med omelett ut på tur.

 

 

 

Grønnsakspuré til SquEasy

Å lage sin egen barnemat er super-lett!

Kokte rotgrønnsaker og brokkoli pleier å være en vinner, i hvert fall her hjemme.

Du trenger:

1 potet

1 gulrot

1 bit kålrot

1 neve brokkoli

1 ss økologisk rapsolje

 

Slik gjør du:

1. Skrell potet, gulrot og kålrot, og kutt opp i terninger. Ha grønnsakene i en kjele og dekk med vann. Kok under lokk i 10 minutt.

2. Del brokkoli i buketter, og ha i kjelen med det andre. Kok videre i 5 minutter.

3. Når grønnsakene er myke mikses de til en fin puré sammen med litt av kokevannet, og rapsolje.

Fyll opp din SquEasy!

 

 

 

Halvgrove gnagekjeks med banan

Denne oppskriften på gnagekjeks er veldig lettvint, og resultatet er perfekt for babyenes kløende gommer. De knasende kjeksen kan babyene selv spise, men pass bare på så de ikke setter biter i halsen.

Oppskriften gir ca. 20 kjeks.

 

Dette trenger du:

1 økologisk banan

2 dl Änglamark Økologisk Hvetemel

1 dl Änglamark Økologisk Sammalt Hvete Grovt mel

2 ss Änglamark Kaldpresset Økologisk Rapsolje

1 ts bakepulver

½ dl kaldt vann

1. Sett ovnen på 180°C. Skrell bananen, og mos den med en gaffel. Bland sammen resten av ingrediensene unntatt vannet til en tørr deig. Spe med vann til en deig som la seg formes.

2. Form deigen til fingertykke kjeks. Legg kjeksene på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir eller smurt med olje. Stek kjeksene midt i ovn i ca. 10 minutter eller til kjeksene har fin farge.

3. Skru ned varmen på ovnen til 60°C og sett ovnsdøren på gløtt. La kjeksene tørke i ca. 1 time. Oppbevares mørkt og svalt i lufttett boks.

Tips! Kjeksene er også gode for voksne, men ha gjerne litt ekstra bakepulver i kjeksene for å gjøre de luftigere, og strø over litt havsalt før steking.

Go bananas!

 

 

 

 

Smoothie med Banan og Avokado

Spiste gullet ditt kun halve begeret med yoghurt?

En perfekt måte å få brukt opp rester på er å lage en deilig smoothie.

Denne smoothien er næringsrik og smaker utrolig godt!

Ha smoothien oppi en SquEasy og du har mat til babyen din enten du er hjemme eller er i farta.

Til å fylle opp en SquEasy trenger du:

½ beger yoghurt f.eks. Safari

½ banan

½ avokado

Litt sitronsaft

 

Slik gjør du:

1. Skrell bananen og kutt i biter. Del avokado og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet fra skallet med en skje.

2. Ha banan, avokado, yoghurt og sitronsaft i en mikser, og kjør sammen til en jevn smoothie uten klumper.

3. Ha evt. litt vann i smoothien hvis den blir for tykk. Fyll opp SquEasy og dere er: Ready To Go!!

Tips: Bruk gjerne økologisk frukt og grønt.

 

Om SquEasy:

SquEasy er en veldig lettvint måte å mate babyen din.

Vi selger den i blå, rosa eller hvit farge og vi har en hel masse av dem på lager!

Bestill din SquEasy idag, og hold deg oppdatert på www.gfbaby.no for flere gode oppskrifter.

 

Økologisk GF-Babybrød

Å bake ditt eget hjemmelagde brød til babyen din er enklere en man skulle tro. Det er hektisk å være hjemme med en liten baby, men denne oppskriften er så lettvint at du fint klarer å bake det innimellom ”slagene”. Fordelene med å bake brødet selv er mange. Du får for eksempel full kontroll på hva brødet inneholder, hvor ferskt det er og ikke minst så er det rimelig, lettvint og gøy!

Om heving: du trenger verken bakemaskin eller en masse tid. Et tips er å kald-heve brødet i kjøleskapet over natten. Å røre sammen deigen gjøres på 2 minutt. Så er det bare å etter-heve i romtemperatur imens ovnen blir varm dagen etter.

Invester gjerne i et par brødformer for enkelhetens skyld.

 

Denne oppskriften blir det to saftige GF-Babybrød av.

Dette trenger du:

6 dl kaldt vann

1 pk tørrgjær(eller fersk gjær)

300 g Änglamark Økologisk Sammalt Hvete Grovt mel

450 g Änglamark Økologisk Hvetemel

2 ss Änglamark Kaldpresset Økologisk Rapsolje

 

Slik gjør du:

1. Ha vann, gjær og begge melsortene i en bolle og rør sammen til en jevn deig. Ringle over 1 ss rapsolje(rapsoljen gir brødet en deilig nøttesmak), og hev under kjøkkenhåndkle i romtemperatur i 60 minutter.

2. Pensle to brødformer med rapsolje og fordel deigen i formene. Hev videre i 30 minutter. Sett ovnen på 220°C.

3. Stek brødene på rist midt i ovn i ca. 25 minutter. Avkjøl brødene på rist, og oppbevar i plastpose så brødene holder seg saftige.

Server med bremykt, leverpostei eller kaviar. Prim pleier også å være en favoritt på brødskiven til de minste.

Tips: Brødene kan også fryses, så har du alltid hjemmebakt brød til babyen din.

Lykke til!