Før babyen kommer

Det skjer mange forandringer i kroppen når man er gravid. Gravide går til kontroller hos jordmor eller lege gjennom svangerskapet.

På kontrollene vil man blandt annet sjekke:

* Blodtrykk

* Urin

* Vekst av livmor

* hevelser

* Blodprøver

Når man går hos jordmor vil man få mer informasjon om selve fødselen og ammingen enn om du velger å gå til lege. Dessverre er det , spesielt i de store byen ikke nok jordmødre som jobber i svangerskapsomsorgen.  På kontroller vil man kunne ta opp det man lurer på, skulle man finne noe avvik vil man bli henvist videre til sin fødeplass for videre undersøkelser der.

I slutten av svangerskapet er det mye som skjer med kroppen. Kroppen gjør seg klar til fødsel. Murringer i ryggen og menssmerter er vanlig og gå med i flere dager/uker. I denne ventetiden, er de fleste kvinner litt lei. De er klar til å møte babyen sin. Det begynner å bli tungt, man sover dårlig, ofte sure oppstøt og hovne bein.

Det som er viktig å vite, er at de fleste plager du har er helt normalt. Sure oppstøt er ubehagelig, kramper i beina irriterende, bekkensmerter man kan bli gal av, følelsen av å sprenges fordi magen er så stinn, alt helt normalt, og heldigvis forbigående.

 

 

 Utstyrs guide

 

Før babyen kommer er det en del ting som skal være på plass. Det finnes mye utstyr, men hva trenger man egentlig?

Barnevogn, stellebord, voksipose og bilstol er for de fleste de største innkjøpene. Dette er rett og slett produkter man ikke klarer seg uten.

Barnevogn

Kjøp av barnevogn kan føles som en stor avgjørelse der og da. Hvilke skal jeg ha, 3- hjuling eller 4- hjuling, stor eller liten. her anbefaler jeg dere til å tenke gjennom noen ting:

* Når på året er barnet født, er barnet født på vinteren skal den ha plass til å ligge i vognen med vinterpose.

*Hvor ferdes dere? i skog og mark eller på asfalt? trenger du en terrengvogn i byen? Eller er det litt tungvindt med byvogn med små hjuli i skogen?

Tenk igjennom deres behov og kjøp deretter.

 

Baby stoler og barneseter er også viktig, mitt råd er å gå til en stor butikk med godt utvalg og forhør deg med de som kan de. Best i test kan også være lurt å sette seg inn i.

 

Stellebord kommer også imange forskjellige varienter. Med innebygd badebalje, enkle og mer avanserte. Kanskje klarer det seg med en stelle pute oppå vaskemaskinen.

 

 

Hva slags klær MÅ man ha?


Med bodyer og strømpebokser kommer man langt.

Noen pysjamaser.

Man trenger ikke ta helt av med innkjøpene, man får som regel en del etter at man har født, og det er ikke mange gangen babyen din bruker klærne før de er for små.

Ettersom babyen din bli større melder seg nye behov. Feks så bruker ikke en helt nyfødt baby vippestol. så det kan du vente med. De fleste babyprodukter er i dag så lett å få tak i at om ikke alt er på plass til du føder går det helt fint.

En ting man derimot  MÅ ha i hus, er et tempratur mål- Rektalt. Om babyen din blir syk, og du trenger å ringe legevakten, er det første de vil vite, har babyen feber? da er det greit å kunne ha utstyr til å sjekke nettopp dette.